Vlees
Er gaat niets boven een echte vleeskroket of bitterbal. We werken steeds met vlees van goede kwaliteit. Ontdek onze ambachtelijke vleeskroketten en bitterballen, maar ook onze verrassende creaties, zoals een kroket met Zeeuws spek, Duroc d’ Olives vleeskroket of een heerlijk voorjaarsballetje met asperges en Gandaham.
Vleeskroket en Bitterbal
Een stevige snack met draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. We gebruiken mooie stukken mager rundvlees, die een hele nacht op lage temperatuur garen. We plukken het vlees met de hand en voegen dit toe aan de romige ragout, samen met specerijen en kruidenbuideltjes. De buideltjes zijn gevuld met rozemarijn, tijm en zwarte peper.
Vleeskroket
Gewicht:
- 75 à 80 gram
- 85 à 90 gram
- 100 gram
Er gaat niets boven een bitterbal gevuld met draadjesvlees bij de borrel.
Vleesbitterbal
Gewicht:
- 20 gram
- 30 gram
- 35 gram
Wildkroket en Bitterbal (seizoen)
Haas en everzwijn worden gemarineerd in Zondebok bier van Bierbrouwerij Vermeersen uit Hulst, een origineel Zeeuwse bier. De wildbouillon is bereid met een mooi groenteboeket, veel kruiden (jeneverbessen, tijm, rozemarijn, salie) en kastanjes voor het zoetje en spek voor het zoutje. Het vlees plukken we met de hand.
Beschikbaar vanaf eind september t/m januari
Wild kroket:
Gewicht:
- 60 gram
Wild bitterbal
Gewicht:
- 25 gram
Zeeuws Spek Kroket en Bitterbal
Kroket en bitterbal met Scheldelander Zeeuws spek. Het spek dat we gebruiken, is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De ragout maken we af met een kruidenmix en ketjap. Heerlijk in combinatie met een snee bruin brood en erwtensoep.
Zeeuws Spek kroket
Gewicht:
- 65 gram
Zeeuws Spek bitterbal
Gewicht:
- 25 gram
Iberico Bitterbal
Aan de basis van de Iberico bitterbal ligt een heerlijke bouillon. De bouillon trekken wij van de botten van het Iberico varken. In de ragout worden mooie fijngesneden stukjes Ibericoham toegevoegd. De Ibérico Bellotaham die wij gebruiken, is afkomstig van het oeroude Iberico varkensras uit het zuidwesten van Spanje. Het laat zich kenmerken door zijn donkere huidskleur, zijn zwarte hoef en het feit dat het zich met eikels voedt. De smaak van Iberico die wij gebruiken, is werkelijk subliem!
Iberico bitterbal:
Gewicht:
- 25 gram
Duroc D'Olives Cochonnet
De Duroc D'Olives Cochonnets worden bereid met wangetjes van het Duroc D'Olives varken. Na het pekelen koken we de wangetjes, beenderen, verse kruiden en groente tot een varkensbouillon. We gieten melk bij de ingekookte bouillon en maken er een heerlijke, romige ragout van. Dan mag het zachte, rozige vlees erbij en kruiden we de bereiding af met mosterdzaadjes, verse peterselie en zwarte olijven.
Duroc D'Olives Cochonnet kroket
Gewicht:
- 50 à 55 gram
- 70 gram
Duroc D'Olives Cochonnet tapas
Gewicht:
- 30 gram
Duroc D'Olives Cochonnet balletje
Gewicht:
- 30 gram
Tapaskroketje Spicy Chorizo
Een vleugje Spanje verwerkt in een tapaskroketje. Zo is dit kroketje wel te omschrijven. De chorizoworst die we gebruiken, is gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja. De worst is een maand gerijpt en hij heeft een mooie subtiele smaak door de gerookte Spaaanse paprikapoeder, zeezout en knoflook. Type Pamplona is een hele fijne chorizo om te verwerken.
Een tapaskroketje romig en smaakvol, heerlijk met de combinatie van paprika, groene olijven en rode ui. Daar lust je meer van!
Gewicht:
- 30 gram
Tapaskroketje Beer & Chicken
Kroketje met als inspiratie ‘Beer- can- chicken’, maar dan in een krokant jasje. Een klassieker van kip en Brugse Zot! De ragout is gemaakt op basis van kippenbouillon met zacht gegaard kippenvlees. Het kippenvlees hebben we gestoofd in Brugse Zot bier. Doe eens gek!
Gewicht:
30 gram