Krok-Art: Tapaskroketjes

Onder de naam Krok-Art introduceren we onze lijn Tapaskroketjes. Krok-Art staat voor ambachtelijk, artisanaal, krokant kroketje, creatief en nét een tikkeltje anders dan het standaard assortiment.  

Omdat onze chefs dol zijn op het ontwikkelen van nieuwe smaken en recepturen is het tapaskroketje ontstaan. De Tapaslijn van Krok-Art by De Ambachterie  is uniek in zijn soort. Wat voorop staat, is het maken van mini-gerechten in een krokant jasje. De tapaskroketjes hebben een verrassende smaak door de diverse combinaties. 

Daardoor zijn ze ook nog eens zeer geschikt voor op de borrelplank. Want ja, of je nu kaas met mosterd wil, de nachos of lekker vegan? Ze zijn er allemaal bij, zelfs de combinatie van bier en kip! 

Vegan Seaweed

We gebruiken 3 verschillende zeewieren, dit zijn kombu, nori en wakamé. Als basis voor dit vegan tapaskroketje maken we een bouillon van kombu, deze wordt gemengd met kokosmelk.

Oosterse smaken komen veelal aan bod; voor de pit gebruiken we wasabi en groene tabasco, rijstazijn en limoenrasp zorgen voor de frisse touch, als kruiding furikake, geroosterde witte en zwarte sesam maken het geheel lekker hartig. Ook gember mag hier niet ontbreken. Als laatste voegen we een wakamé salade toe.

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier onze verschillende vegetarische en vegan opties

Gamba & Thai Green Curry

Thais stoofpotje met gamba`s en groene curry. De ragout is bereid met een bouillon van de gamba`s en aangevuld met gember, knoflook, rode peper, groene curry, kokosmelk. Met de toevoeging van koriander afgemaakt. Kin ahaan arroy kab! (eet smakelijk!)

Gewicht:

  • 30 gram

Beer & Chicken

Kroketje met als inspiratie ‘Beer- can- chicken’, maar dan in een krokant jasje. Een klassieker van kip en Brugse Zot! De ragout is gemaakt op basis van kippenbouillon met zacht gegaard kippenvlees. Het kippenvlees hebben we gestoofd in Brugse Zot bier. Doe eens gek!

Gewicht:

  • 30 gram

Kaas & Mosterd

Nederland versus België! Noord-Hollandse belegen kaas met de lekkerste mosterd van België, de Gentse mosterd Tierenteyn. Wij gebruiken in dit tapaskroketje de grove graanmosterd.

Gewicht:

  • 30 gram

Mexicaanse Taco (Vega)

Hij is er, een vegetarisch Mexicaans kroketje met pit. Geïnspireerd op de originele taco. Licht pittige ragout, die rijkelijk gevuld is met verse groentes en bonen. Wie durft? 

Gewicht:

  • 30 gram

Spicy Chorizo

Een vleugje Spanje verwerkt in een tapaskroketje. Zo is dit kroketje wel te omschrijven. De chorizoworst die we gebruiken, is gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja. De worst is een maand gerijpt en hij heeft een mooie subtiele smaak door de gerookte Spaaanse paprikapoeder, zeezout en knoflook. Type Pamplona is een hele fijne chorizo om te verwerken. 
Een tapaskroketje romig en smaakvol, heerlijk met de combinatie van gegrilde paprika, groene olijven en rode ui. Daar lust je meer van! 

Gewicht:

  • 30 gram
Bekijk hier ons assortiment met vlees

Bouillabaisse

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd? Dat is van herkomst een goed gevulde Franse vissoep. 

Onze bouillabaisse is rijkelijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren uit de Zeeuwse wateren, met als groenteboeket wortel, bleekselderij en venkel. Samen met de specerijen steranijs, anijszaad en saffraan een overheerlijk geheel in een krokant jasje. 
Het gebruik van de soorten vis, schaal- en schelpdieren wisselen per seizoen, naar aanbod.

Bouillabaisse tapaskroketje

Gewicht:

  • 30 gram
Bekijk hier ons vis en garnalen assortiment
logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!