Krok-Art: De nieuwe tapas kroketten

400_logo_krokart_deambachterie.jpg


Krok-Art de nieuwe lijn van De Ambachterie. Krok-Art staat voor artisanaal, krokant, creatief en nét een tikkeltje anders dan het standaard assortiment van De Ambachterie. Uiteraard wel met dezelfde kwaliteitsstandaard.

Onze chefs hebben veel ervaring opgedaan in de keukens van diverse restaurants in de streek, daar begon ook de liefde voor kroketten, bitterballen en apero balletjes.
Ze zijn dol op het ontwikkelen van nieuwe smaken en recepturen. De kroketten en bitterballen hebben een hoogstaande smaak en zijn een goede weerspiegeling van de ruime ervaringen van onze chefs. Wat voorop staat is het maken van kleine gerechtjes in een krokant jasje.

Onder Krok-Art by De Ambachterie introduceren wij als eerste een tapaslijn die uniek is zijn soort waarin de creativiteit van onze chefs nog meer aan bod komt. Uiteraard met de zelfde kwaliteitsstandaard als de ambachtelijke producten van De Ambachterie.

Wij hebben 4 tapaskroketjes ontwikkeld, échte mini kroketjes van 30 gram per stuk. 

Gamba & Thai Green Curry

Een pittig Thais stoofpotje met gamba’s en groene curry. De basis van deze kroket is een bouillon van gamba’s. In de salpicon zijn stukjes gamba verwerkt, vergezeld van kokosmelk, rode chilipeper, koriander en gember.

Beer & Chicken

Kroketje met als inspiratie ‘Beer can chicken’, maar dan in een krokant jasje. Een klassieker van kip en Brugse Zot! De salpicon is gemaakt op basis van kippenbouillon met zacht gegaard kippenvlees dat gestoofd is in Brugse Zot bier.

Kaas & Tierenteyn mosterd

Nederland versus België! Noord-Hollandse belegen kaas met de lekkerste mosterd Belgische mosterd van Tierenteyn.

Mexicaanse Taco

Olé! Vegetarisch Mexicaans kroketje met pit. Geïnspireerd op de originele taco. Licht pittige salpicon, die rijkelijk gevuld is met verse groentjes en bonen. Als panering hebben we tacochips gebruikt. Wie durft?