Vleeskroketten & Bitterballen

Het begon ooit allemaal met garnaalkroketten, maar ondertussen hebben we ook een mooi assortiment vleeskroketten en bitterballen. We werken steeds met vlees van topkwaliteit. Voor onze vleeskroketten gebruiken we uitsluitend 1ste kwaliteit rundvlees. Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten. Ontdek onze ambachtelijke vleeskroketten en bitterballen, alsook verrassende creaties zoals een kroket met Zeeuws spek, Duroc d’Olives vleeskroket of een echte kroket met asperges en Gandaham.

Vleeskroket

Er gaat niets boven een echte vleeskroket. Een stevige snack met draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. Een mooi stuk rundersukade suddert uren op een laag pitje, tot het de perfecte garing heeft. We plukken het vlees met de hand en maken daar de romige ragout van. 

Gewicht:
75 à 80 gram
85 à 90 gram
100 gram

Voor onze vleeskroketten en -bitterballen gebruiken we uitsluitend 1e kwaliteit rundvlees. Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

Vleesbitterbal

Er gaat niets boven een bitterbal gevuld met draadjesvlees bij de borrel.

Onze vleesbitterbal is te verkrijgen in drie verschillende gewichten:
20 gram
30 gram
35 gram

Voor onze vleeskroketten en -bitterballen gebruiken we uitsluitend 1e kwaliteit rundvlees. Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

Spicy Chorizo bitterballen

Een vleugje Spanje verpakt in een bitterbal. Zo is deze bitterbal wel te omschrijven. De chorizoworst die we gebruiken, is gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja, met vlees van de bout, gerookte Spaanse paprikapoeder, knoflook, en zeezout, verder geen toevoegingen! Ze worden een maand gerijpt. Mooie subtiele smaak, type Pamplona is een hele fijne chorizo. Heerlijk in combinatie met de romige ragout.

Gewicht:
25 gram

Zeeuws Spek Kroket

Kroket met Scheldelander Zeeuws spek. Het spek wat we gebruiken, is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De ragout maken we af met een kruidenmix en ketjap.

Gewicht:
65 gram

Zeeuws Spek Bitterbal

Bitterballetje met Scheldelander Zeeuws spek.

Gewicht:
25 gram

Duroc D'Olives Cochonnet

De Duroc D'Olives Cochonnet worden bereid met wangetjes van het Duroc D'Olives varken. Na het pekelen koken we die in een varkensbouillon met daarin veel verse kruiden en groenten. We gieten melk bij de ingekookte bouillon en maken er een heerlijke, romige ragout van. Dan mag het zachte rozige vlees erbij en kruiden we de bereiding af met mosterdzaadjes, verse peterselie en zwarte olijven.

Beschikbaar in:

Cochonnet 30 gram (Balletje)
Cochonnet 30 gram (Tapas)
Cochonnet 50-55 gram 
Cochonnet 70 gram

 

Wildkroket

Haas en everzwijn worden gemarineerd in Zondebok bier van Bierbrouwerij Vermeersen uit Hulst, het originele Zeeuwse bier. Bereid met een mooi groenteboeket, veel kruiden, wild fond, kastanjes voor het zoetje en spek voor het zoutje. Het vlees plukken we met de hand.

Beschikbaar van september t/m januari

Gewicht:
50 à 55 gram

Wild Bitterbal

Gewicht:
25 gram

 

Iberico Kroket

Aan de basis van de Ibericokroket ligt een heerlijke bouillon. De bouillon trekken wij van de botten van het Iberico varken. In de ragout worden mooie fijngesneden stukjes Ibericoham toegevoegd. De Ibérico Bellotaham die wij gebruiken is afkomstig van het oeroude Iberico varkensras uit het Zuid-Westen van Spanje. Het laat zich kenmerken door zijn donkere huidskleur, zijn zwarte hoef en het feit dat het zich met eikels voedt. De smaak van Iberico die wij gebruiken is werkelijk subliem! 

Gewicht:
50 à 55 gram

Iberico Bitterbal:

Gewicht:
25 gram

Aspergekroket Gandaham

Nadat je door de krokante korst bijt, komt er een smaakexplosie vrij van Belgische witte asperges, een vleugje kervel en het zoutige van de Gandaham snippers.

Beschikbaar van maart t/m juni

Gewicht:
50 à 55 gram

Asperge Gandaham balletje 

Gewicht:
25 gram