Vlees

We werken steeds met vlees van topkwaliteit. Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vlees in onze kroketten. Ontdek onze ambachtelijke vleeskroketten en bitterballen, maar ook onze verrassende creaties, zoals een kroket met Zeeuws spek, Duroc d’ Olives vleeskroket of een heerlijk voorjaarsballetje met asperges en Gandaham.

Draadjesvlees Kroket en Bitterbal

Er gaat niets boven een echte vleeskroket. Een stevige snack met draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. We gebruiken mooie stukken mager rundvlees, die een hele nacht op lage temperatuur garen. We plukken het vlees met de hand en voegen dit toe aan de romige ragout.

Draadjesvlees kroket

Gewicht:

  • 75 à 80 gram
  • 85 à 90 gram
  • 100 gram

Er gaat niets boven een bitterbal gevuld met draadjesvlees bij de borrel.

Draadjesvlees bitterbal

Gewicht: 

  • 20 gram
  • 30 gram
  • 35 gram

Zeeuws Spek Kroket en Bitterbal

Kroket en bitterbal met Scheldelander Zeeuws spek. Het spek wat we gebruiken, is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De ragout maken we af met een kruidenmix en ketjap. Heerlijk in combinatie met een snee bruin brood en erwtensoep. 

Zeeuws Spek kroket

Gewicht:

  • 65 gram

Zeeuws Spek bitterbal

Gewicht:

  • 25 gram

Iberico Kroket en Bitterbal

Aan de basis van de Ibericokroket ligt een heerlijke bouillon. De bouillon trekken wij van de botten van het Iberico varken. In de ragout worden mooie fijngesneden stukjes Ibericoham toegevoegd. De Ibérico Bellotaham die wij gebruiken is afkomstig van het oeroude Iberico varkensras uit het Zuid-Westen van Spanje. Het laat zich kenmerken door zijn donkere huidskleur, zijn zwarte hoef en het feit dat het zich met eikels voedt. De smaak van Iberico die wij gebruiken, is werkelijk subliem! 

Iberico kroket:

Gewicht:

  • 50 à 55 gram

Iberico bitterbal:

Gewicht:

  • 25 gram

Wildkroket en Bitterbal (seizoen)

Haas en everzwijn worden gemarineerd in Zondebok bier van Bierbrouwerij Vermeersen uit Hulst, een origineel Zeeuwse bier. De wildbouillon is bereid met een mooi groenteboeket, veel kruiden (jeneverbessen, tijm, rozemarijn, salie) en kastanjes voor het zoetje en spek voor het zoutje. Het vlees plukken we met de hand.

Beschikbaar van september t/m januari

Wild kroket:

Gewicht:

  • 60 gram

Wild bitterbal

Gewicht:

  • 25 gram

Aspergekroket en Balletje met Gandaham (seizoen)

In ons assortiment hebben we ook een aspergekroket en balletje met Gandaham. Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk asperges wil eten, is deze asperge suggestie. De smaakvolle kroket en het balletje zijn bereid met verse Belgische witte asperges, een vleugje kervel en het zoutige van de Gandaham. Nadat je door de krokante korst bijt, komt er een smaakexplosie vrij. 

Beschikbaar van maart t/m juni

Asperge Gandaham kroket

Gewicht:

  • 50 à 55 gram

Asperge Gandaham balletje 

Gewicht:

  • 25 gram

Duroc D'Olives Cochonnet

De Duroc D'Olives Cochonnets worden bereid met wangetjes van het Duroc D'Olives varken. Na het pekelen koken we de wangetjes, beenderen, verse kruiden en groente tot een varkensbouillon. We gieten melk bij de ingekookte bouillon en maken er een heerlijke, romige ragout van. Dan mag het zachte rozige vlees erbij en kruiden we de bereiding af met mosterdzaadjes, verse peterselie en zwarte olijven.

Duroc D'Olives Cochonnet kroket

Gewicht:

  • 50 à 55 gram 
  • 70 gram

 Duroc D'Olives Cochonnet mini kroket

Gewicht:

  • 30 gram

Duroc D'Olives Cochonnet bitterbal

Gewicht:

  • 30 gram

Tapaskroketje Spicy Chorizo

Een vleugje Spanje verwerkt in een tapaskroketje. Zo is dit kroketje wel te omschrijven. De chorizoworst die we gebruiken, is gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja. De worst is een maand gerijpt en hij heeft een mooie subtiele smaak door de gerookte Spaaanse paprikapoeder, zeezout en knoflook. Type Alejandro Pamplona is een hele fijne chorizo om te verwerken. 
Een tapaskroketje romig en smaakvol, heerlijk met de combinatie van paprika, groene olijven en rode ui. Daar lust je meer van! 

Gewicht:

  • 30 gram

Beschikbaar vanaf de heropening van de horeca.

Bekijk hier onze tapaskroketjes

Tapaskroketje Beer & Chicken

Kroketje met als inspiratie ‘Beer- can- chicken’, maar dan in een krokant jasje. Een klassieker van kip en Brugse Zot! De ragout is gemaakt op basis van kippenbouillon met zacht gegaard kippenvlees. Het kippenvlees hebben we gestoofd in Brugse Zot bier. Doe eens gek!

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier al onze tapaskroketjes
logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!