Vlees

Er gaat niets boven een échte vleeskroket of bitterbal. We werken steeds met vlees van goede kwaliteit. Ontdek onze ambachtelijke vleeskroketten en bitterballen, maar ook onze verrassende creaties, zoals een goulashkroket, kalfsvleeskroket en Duroc d’ Olives balletjes. 

Rundvlees kroket en bitterbal

Een stevige snack met draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. We gebruiken mooie stukken mager rundvlees, die een hele nacht op lage temperatuur garen. We plukken het vlees met de hand en voegen dit toe aan de romige ragout, samen met specerijen en kruidenbuideltjes. De buideltjes zijn gevuld met rozemarijn, tijm en zwarte peper. 

Rundvlees kroket

Gewicht:

 • 85 à 90 gram

Er gaat niets boven een bitterbal gevuld met draadjesvlees bij de borrel.

Rundvlees bitterbal

Gewicht: 

 • 30 gram

Goulash kroket en bitterbal

Smaaksensatie met pit! Een klassieker in een krokant jasje gemaakt met zacht gegaard rundvlees, paprika, selderij en ui.
Op smaak gebracht met echte Hongaarse paprikapoeder Edulsüss

Goulash kroket

Gewicht

 • 90 gram

Goulash bitterbal

Gewicht:

 • 30 gram

Kalfsvlees kroket en bitterbal

Een oer Hollandse lekkernij! Kalfsvlees kroketten en bitterballen met zacht gegaard kalfsvlees gehuld in een smaakvolle en romige ragout.
Het kalfsvlees wordt gegaard in een verse kalfsbouillon op basis van kalfsschenkels en verse groenten.
De romige ragout wordt afgekruid met verse peterselie en lavas.

Kalfsvlees kroket

Gewicht:

 • 90 gram

Kalfsvlees bitterbal

Gewicht:

 • 30 gram

Zeeuws Spek Kroket en Bitterbal

Kroket en bitterbal met Scheldelander Zeeuws spek. Het spek dat we gebruiken, is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De ragout maken we af met een kruidenmix en ketjap. Heerlijk in combinatie met een snee bruin brood en erwtensoep. 

Zeeuws Spek kroket

Gewicht:

 • 65 gram

Zeeuws Spek bitterbal

Gewicht:

 • 25 gram

Duroc D'Olives Cochonnet

De Duroc D'Olives Cochonnets worden bereid met wangetjes van het Duroc D'Olives varken. Na het pekelen koken we de wangetjes, beenderen, verse kruiden en groente tot een varkensbouillon. We gieten melk bij de ingekookte bouillon en maken er een heerlijke, romige ragout van. Dan mag het zachte, rozige vlees erbij en kruiden we de bereiding af met mosterdzaadjes, verse peterselie en zwarte olijven.

Duroc D'Olives Cochonnet kroket

Gewicht:

 • 70 gram

 Duroc D'Olives Cochonnet tapas

Gewicht:

 • 30 gram

Duroc D'Olives Cochonnet balletje

Gewicht:

 • 30 gram

Tapaskroketje Spicy Chorizo

Een vleugje Spanje verwerkt in een tapaskroketje. Zo is dit kroketje wel te omschrijven. De chorizoworst die we gebruiken, is gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja. De worst is een maand gerijpt en hij heeft een mooie subtiele smaak door de gerookte Spaaanse paprikapoeder, zeezout en knoflook. Type Pamplona is een hele fijne chorizo om te verwerken. 
Een tapaskroketje romig en smaakvol, heerlijk met de combinatie van paprika, groene olijven en rode ui. Daar lust je meer van! 

Gewicht:

 • 30 gram

 

Bekijk hier onze tapaskroketjes

Tapaskroketje Beer & Chicken

Kroketje met als inspiratie ‘Beer- can- chicken’, maar dan in een krokant jasje. Een klassieker van kip en Brugse Zot! De ragout is gemaakt op basis van kippenbouillon met zacht gegaard kippenvlees. Het kippenvlees hebben we gestoofd in Brugse Zot bier. Doe eens gek!

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier al onze tapaskroketjes
logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!