Ons assortiment

DE LEKKERSTE KROKETTEN VAN ZEELAND

Wij zijn een Zeeuws bedrijf, gespecialeerd in het maken van allerhande ambachtelijke kroketten en bitterballen. Zowel de ontwikkeling, de productie, als de distributie worden door ons zelf verzorgd.

Met respect voor het product, bereiden we onze snacks op ambachtelijke wijze. We maken alles zelf, van de fonds tot de ragout. Daarnaast werken we met verse en pure ingrediënten.

Gasten aan tafel verrassen met mini-gerechtjes in een krokant jasje, dat is waar de Ambachterie met passie voor zorgt!


Garnalenkroket

De basis voor onze garnalenkroket is een zelf getrokken bisque van garnalendoppen. Hier maken we een rode of witte ragout van. Dit is afhankelijk van de bisque. De garnalenkroket is goed gevuld en zit vol Hollandse garnalen. Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Standaard bevatten de garnalenkroketten 25% garnalen en zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 á 70 gram
75 á 80 gram 

Garnalenkroket (Extra gevuld):
Voor de echte liefhebbers van Hollandse garnalen is er de garnalenkroket met maar liefst 48% garnalen. 

Gewicht:
65 à 70 gram

Garnalenbitterbal met 25% garnalen:

Gewicht:
25 gram

Voor onze ambachtelijke garnalenkroketten en balletjes gebruiken we uitsluitend verse en gepelde Hollandse Noordzee garnalen.

Vlaamse Garnaalkroket

De basis voor de echte Vlaamse Garnaalkroket is een eigen getrokken garnalenmelk van garnalenkoppen en garnalenpantsers.

Boordevol grijze garnalen, wel minstens 38%! De panering bestaat uit een grove korrel paneermeel, we gebruiken eens geen panko voor deze Garnaalkroket.

Gewicht:

65 à 70 gram

75 à 80 gram

 

Tapas Vlaamse Garnaalkroket

Gewicht:

35 gram

 

Vlaams Garnaal Balletje

Gewicht:

25 gram

Kaaskroket

Onze kaaskroketten zijn verrukkelijk. Zij danken hun heerlijke smaak aan drie soorten mooie gerijpte kazen, die versgeraspt door de ragout gaan. We bereiden onze kaaskroketten met Comté, belegen Hollandse kaas en Emmentaler, voor wat extra pit.

25% kaas

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 à 70 gram
75 à 80 gram

Kaaskroket budget
Voor een iets kleiner budget ontwikkelden we een kaaskroket bereid met twee soorten gerijpte kazen, die versgeraspt door de ragout gaan.
Bereid met belegen Hollandse kaas en voor de extra pit Emmentaler.

Deze kaaskroket is verkrijgbaar in het volgende gewicht:
65 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en bitterballen zijn vers en we raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

Vlaamse Kaaskroket

Bereid met 25% Oud Brugge. Vers geraspt in eigen keuken. Dit alles op basis van een verse groentebouillon en volle melk, geven een mooi smakenpallet. Gepaneerd met fijn paneermeel.

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:

65 à 70 gram

75 à 80 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en kaasballetjes zijn vers. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

 

Cheddar Balletje (Vegetarisch)

Naast de gewone kaaskroket vind je in ons assortiment ook een vegetarisch cheddar balletje. Deze bitterbal is gevuld met een heerlijke huisgemaakte ragout waar versgeraspte cheddar doorgaat. We gebruiken de echte cheddar, uit Wales, lekker krachtig van smaak.

Gewicht:
25 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en bitterballen zijn uiteraard vers en we raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

Schellach kaaskroket (Zeker Zeeuws)

Een kroket met boerderijzuivel van Kaasboerderij Schellach uit Middelburg. Zowel de kaas, de melk, als de boter van de boerderij, zijn de hoofdingrediënten voor een échte Zeeuwse kaaskroket.
Deze kaaskroket is vol en puur van smaak, met als basis een groentebouillon. De kroket is gepaneerd met panko, voor een extra knapperige korst.

De Schellach kaaskroket heeft de erkenning Zeker Zeeuws.

De kaaskroket is verkrijgbaar in:

65 à 70 gram

200_zeker_zeeuws_samen.jpg

Bouillabaisse Kroket

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd, op een zonnig terras in de Provence. Dat is de herkomst van deze goed gevulde Franse vissoep. Wij maken er een kroket van, bereid met een krachtige, dubbel getrokken visbouillon. De bouillon is mooi op smaak, dankzij verschillende groentes, zoals venkel en prei. De viskroket is gevuld met stukken kabeljauwfilet, zalmfilet en grijze garnalen.

Gewicht:
50 à 55 gram

Bouillabaisse Bitterbal 
25 gram

Scampi Knoflook Kroket

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s in look. En dat is niet voor niets. Deze scampi knoflook kroket is gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken natuurlijk Black Tiger scampi’s. Verder is de kroket op smaak gebracht met verse knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder. 

Gewicht:
50 à 55 gram

Scampi Knoflook Bitterbal

Gewicht:
25 gram

Mosselkroket

De trots van Zeeland, maar dan niet gekookt en in een pannetje. Van de Zeeuwse mosselen maken wij een mosselkroket. De basis is een mosselbouillon die we op smaak brengen met een scheut witte wijn, ui en prei.

Gewicht:
60 à 65 gram

Thaise Mosselbitterbal
Met de Thaise mosselbitterbal waan je je even in een exotisch oord. De bitterbal is bereid op basis van mosselbouillon met Zeeuwse mosselen en verder op smaak gebracht met red curry, kokosmelk en verse koriander.

Gewicht:
25 gram

 

 

Vleeskroket

Er gaat niets boven een echte vleeskroket. Een stevige snack met stukken draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. Een mooi stuk rundersukade suddert uren op een laag pitje, tot het de perfecte garing heeft. We plukken het vlees met de hand en maken daar de romige ragout van. 

Gewicht:
75 à 80 gram
85 à 90 gram
100 gram

Vleesbitterbal

Er gaat niets boven een bitterbal gevuld met draadjesvlees bij de borrel.

Onze vleesbitterbal is te verkrijgen in drie verschillende gewichten:
20 gram
30 gram
35 gram

Voor onze vleeskroketten en -bitterballen gebruiken we uitsluitend 1e kwaliteit rundvlees . Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

 

Spicy Chorizo Bitterballen

Een vleugje Spanje verpakt in een bitterbal. Zo is deze snack wel te omschrijven. De chorizoworst die we gebruiken, is gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja, met vlees van de bout, gerookte Spaanse paprikapoeder, knoflook en zeezout, verder geen toevoegingen.
Ze worden een maand gerijpt. Mooie subtiele smaak, type pamplona is een hele fijne chorizo. Heerlijk in combinatie met de romige ragout.

Gewicht:
25 gram

Zeeuws Spek Kroket

Kroket met Scheldelander Zeeuws spek. Het spek wat we gebruiken, is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De ragout maken we af met een kruidenmix en ketjap.

Gewicht:
65 gram

Zeeuws Spek Bitterbal

Bitterballetje met Scheldelander Zeeuws spek.

Gewicht:
25 gram

Duroc D'Olives Cochonnet

Duroc D'Olives Cochonnet

De Duroc D'Olives cochonnets worden bereid met wangetjes van het Duroc D'Olives varken.. Na het pekelen koken we deze in een varkensbouillon met daarin veel verse kruiden en groenten.. We gieten melk bij de ingekookte bouillon en maken er een heerlijke, romige ragout van.. Dan mag het zachte rozige vlees erbij en kruiden we de bereiding af met mosterdzaadjes, verse peterselie en zwarte olijven.

Beschikbaar in:

Cochonnet 30 gram (balletje)

Cochonnet 30 gram

Cochonnet 50/55 gram

Cochonnet 70 gram

 

Wild Kroket

Haas en everzwijn worden gemarineerd in Zondebok bier van Bierbrouwerij Vermeersen uit Hulst, het originele Zeeuwse bier. Bereid met een mooi groenteboeket, veel kruiden, wild fond, kastanjes voor het zoetje en spek voor het zoutje. Het vlees plukken we met de hand.

Beschikbaar van september t/m januari

Gewicht:

50 à 55 gram

Wild Bitterbal

25 gram

 

Iberico Kroket

Aan de basis van de Ibericokroket ligt een heerlijke bouillon. De bouillon trekken wij van de botten van het Iberico varken. In de ragout worden mooie fijngesneden stukjes Ibericoham toegevoegd.
De Ibérico Bellotaham die wij gebruiken is afkomstig van het oeroude Iberico varkensras uit het Zuid-Westen van Spanje. Het laat zich kenmerken door zijn donkere huidskleur, zijn zwarte hoef en het feit dat het zich met eikels voedt. De smaak van Iberico die wij gebruiken is werkelijk subliem! 

Gewicht:
50 à 55 gram

Iberico Bitterbal:
25 gram

 

Bospaddenstoelenkroket (Vegetarisch)

Alle mooie en aardse smaken die je aan de herfst doen denken, verwerken we in deze bospaddenstoelenkroket. We trekken een thee van eekhoorntjesbrood. Dit is de basis van de romige ragout gevuld met shii-takes, girolles en portobello’s. We voegen ook nog verse salie en rozemarijn toe.

Gewicht:
50 à 55 gram

Bospaddenstoelenbitterbal (Vegetarisch)

Gewicht:
25 gram

 

Heel het jaar verkrijgbaar

Tom Kha Bitterbal (Vegetarisch)

Waan je in Oosterse sferen met deze vegetarische suggestie. Het is een bitterbal gemaakt op basis van een Oosters recept. Van origine is Tom kha kai de welbekende noodle soep met kokosmelk en kip. De basis is een verse groentebouillon met kokosmelk, citroengras en limoenblad. De kip hebben we vervangen door veel verse groenten en glasnoedels. In de korst gebruiken we kokosrasp en zwarte sesam.

Gewicht:
25 gram

Groente Kroket (Vegetarisch)

Een groentekroket gemaakt op basis van rode linzen en diverse groenten.
Aan de basis van deze kroket ligt een smaakvolle groentebouillon.
In de ragout verwerken we de rode linzen, diverse groenten samen met Vadouvan kruiden.
Deze kruiden zorgen voor een iets zoete en toch ook pittige beleving.
Voor de panering gebruiken we blank paneermeel.

Gewicht:
65 gram

Groente Bitterbal

Gewicht:
25 gram

 

 

 

Aspergekroket Gandaham of Vegetarisch

Nadat je door de krokante korst bijt, komt er een smaakexplosie vrij van Belgische witte asperges, een vleugje kervel en het zoutige van de Gandaham snippers.

In ons assortiment hebben we ook een vegetarische Aspergekroket. Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk asperges wil eten, is deze aspergekroket. De vegetarische kroket is bereid met verse witte asperges uit België, bieslook en groene asperges.

Beschikbaar van maart t/m juni

Gewicht:
50 à 55 gram

Asperge Balletje (Gandaham of Vegetarisch)

Gewicht:
25 gram