Garnalen en Vis

Voor onze garnalen- en viskroketten werken we samen met leveranciers uit Zeeland, die ons steeds de beste verse vis aanleveren. De grijze garnalen komen altijd uit Nederlandse wateren.

De graten en garnalendoppen gebruiken we om de lekkerste bouillons van te trekken, een ideale basis voor heerlijke garnalen- en viskroketten.  

Ontdek onze klassieke garnalenkroket, Vlaamse garnalenkroket, maar ook zeker onze meer gewaagde combinaties zoals onze bouillabaisse tapaskroketjes of scampi-look balletjes.

Garnalenkroket en Balletje

De basis voor onze garnalenkroket is een zelf getrokken bouillon of bisque van garnalendoppen. De bisque heeft een krachtige en iet wat pittige smaak, de bouillon heeft een zachte en volle garnalensmaak. De garnalenkroket is goed gevuld met Hollandse garnalen, verschillende keuzes zijn mogelijk.

Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Garnalenkroket, op basis van bisque of bouillon. 

Gewicht:

 • 65 à 70 gram
 • 75 à 80 gram 

Garnalenkroket EXTRA gevuld op basis van bisque of bouillon. 

Gewicht:

 • 65 à 70 gram

Garnalenballetje op basis van bisque.

Gewicht:

 • 25 gram

Vlaamse Garnalenkroket en Balletje

De basis voor de echte Vlaamse garnalenkroket is een eigen getrokken garnalenmelk van garnalenkoppen en garnalenpantsers. Omdat we garnalenmelk trekken, is deze garnalenkroket heerlijk romig en vol van smaak. Ook deze vulling loopt een beetje, als je hem opensnijdt. 

In de Vlaamse garnalenkroket is rijkelijk gevuld met grijze Noordzee garnalen! De panering bestaat uit een klassiek fijn paneermeel of is gepaneerd met panko. 

Vlaamse garnalenkroket

Gewicht:

 • 65 à 70 gram
 • 75 à 80 gram 

Vlaamse mini-garnalenkroket

Gewicht:

 • 35 gram

Vlaams garnalenballetje

Gewicht:

 • 25 gram

Vlaamse garnalenkroket met PANKO

Gewicht:

 • 75 à 80 gram 

Asperge met zalm kroket en balletje (seizoen)

Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk asperges wil eten, is deze asperge suggestie een échte aanrader.
De aspergekroket en het balletje zijn bereid met verse witte asperges én zalm. 

Beschikbaar vanaf 20 maart'24  t/m juni.

Aspergekroket  met zalm

 Gewicht:

 • 65-70 gram

Aspergeballetje met zalm

Gewicht:

 • 25 gram

Bouillabaisse tapaskroketje

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd? Dat is van herkomst een goed gevulde Franse vissoep. 

De Ambachterie bouillabaisse tapaskrokettjes zijn rijkelijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren uit de Zeeuwse wateren, met als groenteboeket wortel, bleekselderij en venkel. Samen met de specerijen zoals steranijs, anijszaad en saffraan, een overheerlijk geheel in een krokant jasje.
Het gebruik van de soorten vis, schaal- en schelpdieren wisselen per seizoen, naar gelang het aanbod.

Bouillabaisse tapaskroketje 

Gewicht:

 • 30 gram

Scampi-look Kroket en Balletje

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s in look en dat is niet voor niets. Deze scampi-look kroket en het balletje zijn gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken natuurlijk Black Tiger scampi’s. Verder is de lekkernij op smaak gebracht met verse knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder. 

Scampi-look kroket

Gewicht:

 • 60 gram

Scampi-look ballletje

Gewicht:

 • 25 gram

Tapaskroketje Gamba Thai Green Curry

Thais stoofpotje met gamba`s en groene curry. De ragout is bereid met een bouillon van gamba`s en aangevuld met gember, knoflook, rode peper, groene curry, kokosmelk en met de toevoeging van koriander afgemaakt. Kin ahaan arroy kab! (eet smakelijk!)

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier al onze tapaskroketjes
logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!