Vis- en Garnalenkroketten

Voor onze vis- en garnalenkroketten werken we samen met vissers uit Zeeland, die ons steeds de beste verse vis aanleveren. De grijze garnalen komen altijd uit Nederlandse wateren. De graten en garnalendoppen gebruiken we om verse bouillons van te trekken, een ideale basis voor heerlijke vis- en garnalenkroketten. Ontdek onze klassieke garnalenkroket, Vlaamse garnaalkroket en gewaagde combinaties zoals onze bouillabaisse kroket of Thaise mossel apero balletjes.

Garnalenkroket

De basis voor onze garnalenkroket is een zelf getrokken bisque van garnalendoppen. Hier maken we een rode of witte ragout van. Dit is afhankelijk van de bisque. De garnalenkroket is goed gevuld en zit vol Hollandse garnalen. Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Standaard bevatten de garnalenkroketten 25% garnalen en zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 á 70 gram
75 á 80 gram 

Garnalenkroket (Extra gevuld):

Voor de echte liefhebbers van Hollandse garnalen is er de garnalenkroket met maar liefst 48% garnalen. 

Gewicht:
65 à 70 gram

Garnalenbitterbal met 25% garnalen:

Gewicht:
25 gram

Voor onze ambachtelijke garnalenkroketten en balletjes gebruiken we uitsluitend verse en gepelde Hollandse Noordzee garnalen.

Vlaamse Garnaalkroket

De basis voor de echt Vlaamse garnaalkroket is een eigen getrokken garnalenmelk van garnalenkoppen en garnalenpantsers.

Boordevol grijze garnalen, wel minstens 38%! De panering bestaat uit een grove korrel paneermeel, we gebruiken eens geen panko voor deze garnalenkroket.

Gewicht:
65 à 70 gram
75 à 80 gram
 

Tapas Vlaamse garnalenkroket

Gewicht:
35 gram


Vlaams garnaal balletje

Gewicht:
25 gram

Bouillabaisse kroket

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd. Op een zonnig terras in de Provence. Dat is tenminste de herkomst van deze goed gevulde Franse vissoep. Wij maken er een kroket van, die bereid is met een krachtige, dubbel getrokken visbouillon. De bouillon is mooi op smaak, dankzij verschillende groentes, zoals venkel en prei. De viskroket is rijkelijk gevuld met stukken kabeljauwfilet, zalmfilet en grijze garnalen.

Gewicht:
50 à 55 gram

Bouillabaisse bitterbal 

Gewicht:
25 gram

Scampi Knoflook Kroket

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s in look. En dat is niet voor niets. Deze scampi knoflook kroket is gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken natuurlijk Black Tiger scampi’s. Verder is de kroket op smaak gebracht met verse knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder. 

Gewicht:
50 à 55 gram

Scampi Knoflook Bitterbal

Gewicht:
25 gram

Mosselkroket

De trots van Zeeland, maar dan niet gekookt en in een pannetje. Van de Zeeuwse mosselen maken wij een mosselkroket. De basis is een mosselbouillon die we op smaak brengen met een scheut witte wijn, ui en prei.

Gewicht:
60 à 65 gram

Thaise Mossel Bitterbal

Met de Thaise mossel bitterbal waan je je even in een exotisch oord. De bitterbal is bereid op basis van mosselbouillon met Zeeuwse mosselen en verder op smaak gebracht met rode curry, kokosmelk en verse koriander.

Gewicht:
25 gram