Ons assortiment

Het begon ooit met garnalenkroketten. Inmiddels is ons assortiment kroketten en bitterballen flink uitgebreid. We bedenken continue nieuwe smaken en bijzondere combinaties. Blijven vernieuwen en onze klanten verrassen, dat is belangrijk, wat ons betreft. Met respect voor het product, bereiden we onze snacks op ambachtelijke wijze. We maken alles zelf. Van de fonds tot de ragout. Daarnaast werken we enkel met verse en pure ingrediënten, van een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Garnalenkroket

De basis voor onze garnalenkroket is een zelf getrokken bisque van garnalendoppen. Hier maken we een rode of witte salpicon van. Dit is afhankelijk van de bisque. De garnalenkroket is goed gevuld en zit vol Hollandse garnalen. Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Standaard bevatten de garnalenkroketten 25% garnalen en zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 á 70 gram
75 á 80 gram 

Garnalenkroket (Extra gevuld):
Voor de echte liefhebbers van Hollandse garnalen is er de garnalenkroket met maar liefst 48% garnalen. 

Gewicht:
65 à 70 gram

Garnalenbitterbal met 25% garnalen:

Gewicht:
25 gram

Voor onze ambachtelijke garnalenkroketten en balletjes gebruiken we uitsluitend verse en gepelde Hollandse Noordzee garnalen.

Kaaskroket

Onze kaaskroketten zijn verrukkelijk. Zij danken hun heerlijke smaak aan drie soorten mooie gerijpte kazen, die versgeraspt door de ragout gaan. We bereiden onze kaaskroketten met Comté, belegen Hollandse kaas en Emmentaler, voor wat extra pit.

25% kaas

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 à 70 gram
75 à 80 gram

Kaaskroket budget
Voor een iets kleiner budget ontwikkelden we een kaaskroket bereid met twee soorten gerijpte kazen, die vers geraspt door de ragout gaan.

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
50 gram
65 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en bitterballen zijn vers en komen van Erik Murre Fromagerie. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

Cheddar Balletje (Vegetarisch)

Naast de gewone kaaskroket vind je in ons assortiment ook een vegetarisch cheddar balletje. Deze bitterbal is gevuld met een heerlijke huisgemaakte ragout waar vers geraspte cheddar doorgaat. We gebruiken de echte Engelse cheddar, die krachtig van smaak is.

Gewicht:
25 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en bitterballen zijn vers en komen van Erik Murre Fromagerie. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

Bouillabaisse Kroket

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd. Op een zonnig terras in de Provence. Dat is tenminste de herkomst van deze goed gevulde Franse vissoep. Wij maken er een kroket van, die bereid is met een krachtige, dubbel getrokken visbouillon. De bouillon is mooi op smaak, dankzij verschillende groentes, zoals venkel en prei. De viskroket is rijkelijk gevuld met stukken kabeljauwfilet, zalmfilet en grijze garnalen.

25% vis

Gewicht:
50 à 55 gram

Bouillabaisse Bitterbal met 25% vis
25 gram

Scampi Knoflook Kroket

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s in look. En dat is niet voor niets. Deze scampi knoflook kroket is gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken natuurlijk Black Tiger scampi’s. Verder is de kroket op smaak gebracht met verse knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder. 

Gewicht:
50 à 55 gram

Scampi Knoflook Bitterbal

Gewicht:
25 gram

Mosselkroket

De trots van Zeeland, maar dan niet gekookt en in een pannetje. Van de Zeeuwse mosselen maken wij een mosselkroket. De basis is een mosselbouillon die we op smaak brengen met een scheut witte wijn, ui en prei.

Gewicht:
60 à 65 gram

Thaise Mosselbitterbal
Met de Thaise mosselbitterbal waan je je even in een exotisch oord. De bitterbal is bereid op basis van mosselbouillon met Zeeuwse mosselen en verder op smaak gebracht met red curry, kokosmelk en verse koriander.

Gewicht:
25 gram

 

 

Spicy Chorizo Bitterballen

Een vleugje Spanje verpakt in een bitterbal. Zo is deze snack wel te omschrijven. We gebruiken Spaanse chorizo die extra pittig is. Heerlijk in combinatie met de romige ragout. 

Gewicht:
25 gram

Zeeuws Spek Kroket

Kroket met Scheldelander zeeuws spek. Het spek wat we gebruiken, is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De salpicon maken we af met een kruidenmix en ketjap.

Gewicht:
65 gram

Zeeuws Spek Bitterbal

Bitterballetje met Scheldelander zeeuws spek.

Gewicht:
25 gram

Vleeskroket

Er gaat niets boven een echte vleeskroket. Een stevige snack met grote stukken draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. Een mooi stuk rundersukade suddert uren op een laag pitje, tot het de perfecte garing heeft. We plukken het vlees met de hand en maken daar de romige ragout van. 

Gewicht:
75 à 80 gram
85 à 90 gram
100 gram

Vleesbitterbal

Er gaat niets boven een bitterbal gevuld met draadjesvlees bij de borrel.

Onze vleesbitterbal is te verkrijgen in drie verschillende gewichten:
20 gram
30 gram
35 gram

Voor onze vleeskroketten en -bitterballen gebruiken we uitsluitend 1e kwaliteit rundvlees . Teven zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

 

Aspergekroket Gandaham of Vegetarisch

Compleet NIEUW receptuur! Nadat je door de krokante korst bijt, komt er een smaakexplosie vrij van Belgische witte asperges, een vleugje kervel en het zoutige van de Gandaham snippers.

In ons assortiment hebben we ook een vegetarische Aspergekroket. Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk witte asperges wil eten, is deze aspergekroket. De vegetarische kroket is bereid met verse witte asperges uit België, basilicum en groene asperges.

(momenteel bereiden we met asperges uit de kas, zodra er beschikbaar zijn uit de volle grond, gaan we deze uiteraard geruiken)

Gewicht:
50 à 55 gram

Asperge Balletje (Gandaham of Vegetarisch)

Gewicht:
25 gram

Maart/Juni

Bospaddenstoelenkroket (Vegetarisch)

Alle mooie en aardse smaken die je aan de herfst doen denken, verwerken we in deze bospaddenstoelenkroket. We trekken een thee van eekhoorntjesbrood. Dit is de basis van de romige ragout gevuld met shii-takes, girolles en portobello’s. We voegen ook nog verse salie en rozemarijn toe.

Gewicht:
50 à 55 gram

Bospaddenstoelenbitterbal (Vegetarisch)
Als je herfst zegt, denken wij aan bospaddenstoelen. Dat is ook precies de reden dat we in het najaar deze bospaddenstoelenbitterbal toevoegen aan ons assortiment.

Gewicht:
25 gram

 

Oktober t/m Januari

Wild Kroket

Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw receptuur voor onze wild kroket voor het wildseizoen 2019.

 

Oktober t/m januari

Skrei Kroket

Een lekkere suggestie voor het komende voorjaar. Een combinatie van Skrei, doperwten, wortel en citroenzeste. Hij is krokant van buut'n en zocht van bin'n zoals het hoort! Fris, zuurtje, verse vis & luchtig. Alles wat je zoekt in de lente, maar dan in een kroket/bitterbal.

Gewicht:
50 à 55 gram

Skrei-bitterbal
25 gram

 

Januari t/m Mei

Tom Kha Kroket (Vegetarisch)

Waan je in Oosterse sferen met deze vegetarische suggestie.

Het is een kroket gemaakt op basis van een Oosters recept.
Van origine is het de welbekende noodle soep met galanga en kip. 

Wij hebben de galanga vervangen door gember.. 
De kip hebben we vervangen door heel veel verse groentes en glasnoodles.

In de salpicon voegen we citroengras toe voor een frisje en kokosmelk zorgt voor een romig geheel.

Gewicht:
50 à 55 gram

Tom Kha Bitterbal
25 gram

Nieuw! Paling Kroket

De paling die we gebruiken wordt voor ons vers en ambachtelijk gerookt in Poortvliet. Aan de bouillon waarin we ook de smaken van de paling gebruiken, voegen we verse groenten toe. Voor de vulling zit er knol- en bleekselderij in voor de frisse bite, we voegen een beetje citroen toe voor het juiste zuurtje.

Gewicht:
50 à 55 gram

Paling Bitterbal
25 gram

Nieuw! Groente Kroket (Vegetarisch)

Een nieuwe topper binnen ons vegetarische assortiment.
Een linzenkroket gemaakt op basis van rode linzen en diverse groenten.
Aan de basis van deze kroket ligt een smaakvolle groentenbouillon.
In de Salpicon verwerken we de rode linzen, diverse groenten samen Vadouvan kruiden.
Deze kruiden zorgen voor een iets zoete en toch ook pittige beleving.
Voor de panering gebruiken we blank paneermeel.

Gewicht:
65 gram

Groente Bitterbal

Gewicht:
25 gram

 

 

 

Nieuw! Iberico Kroket

Aan de basis van de Ibericokroket ligt een heerlijke bouillon.
De bouillon trekken wij van de botten van het Iberico varken.
In de salpicon worden mooie fijngesneden stukjes Ibericoham toegevoegd.
De Ibérico Bellotaham die wij gebruiken is afkomstig van het oeroude Iberico varkensras uit het Zuid-Westen van Spanje.
Het laat zich kenmerken door zijn donkere huidskleur, zijn zwarte hoef en het feit dat het zich met eikels voedt.
De smaak van Iberico die wij gebruiken is werkelijk subliem! 

De Ibérico hammen ondergaan eerst een kort pekelproces op een lage temperatuur en bij een hoge vochtigheidsgraad.
Het inwrijven en het masseren met grof zeezout gebeurt om de dehydratatie te versnellen.
Daarna kan het droogproces in de speciale droogkamers aanvangen.
Dit gebeurt meestal in de winter. Daarbij maakt men vaak gebruik van een openramencultuur.
Door de vensters te openen komt er luchtstroom naar binnen die de hammen een extra smaaktoets bezorgt.
Na zes à twaalf maanden drogen begint een olie, afkomstig van de eikelvoeding van het varken, zich te verspreiden en infiltreert ze in de spiervezels, waardoor dit product zijn uniek aroma bekomt.  

Gewicht:
50 à 55 gram

Iberico Bitterbal:
25 gram

 

Vlaamse Kaaskroket

Bereid met 25% Oud Brugge. Vers geraspt in eigen keuken. Dit alles op basis van een verse groentebouillon en volle melk geven een mooi smakenpallet. Gepaneerd met fijn paneermeel.

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:

65 à 70 gram

75 à 80 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en kaasballetjes zijn vers en van topkwaliteit. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

 

Vlaamse Garnaal Kroket

De basis voor de echt Vlaamse Garnaal Kroket is een eigen getrokken garnalenmelk van garnalenkoppen en garnalenpantsers.

Boordevol grijze garnalen, wel minstens 38%! De panering bestaat uit een grove korrel paneermeel, we gebruiken eens geen panko voor deze Garnaal Kroket.

Gewicht:

65 à 70 gram

75 à 80 gram

 

Tapas Vlaamse Garnaal Kroket

Gewicht:

35 gram

 

Vlaams Garnaal Balletje

Gewicht:

25 gram