Ons assortiment

Het begon ooit met garnalenkroketten. Inmiddels is ons assortiment kroketten en bitterballen flink uitgebreid. We bedenken continue nieuwe smaken en bijzondere combinaties. Blijven vernieuwen en onze klanten verrassen, dat is belangrijk, wat ons betreft. Met respect voor het product, bereiden we onze snacks op ambachtelijke wijze. We maken alles zelf. Van de fonds tot de ragout. Daarnaast werken we enkel met verse en pure ingrediënten, van een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Garnalenkroket

De basis voor onze garnalenkroket is een zelf getrokken bisque van garnalendoppen. Hier maken we een rode of witte salpicon van. Dit is afhankelijk van de bisque. De garnalenkroket is goed gevuld en zit vol Hollandse garnalen. Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Standaard bevatten de garnalenkroketten 25% garnalen en zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 á 70 gram
75 á 80 gram 

Garnalenkroket (Extra gevuld):
Voor de echte liefhebbers van Hollandse garnalen is er de garnalenkroket met maar liefst 48% garnalen. 

Gewicht:
65 à 70 gram

Garnalenbitterbal met 25% garnalen:
25 gram

Voor onze garnalenkroketten gebruiken we uitsluitend verse en gepelde Hollandse Noordzee garnalen.

Kaaskroket

Onze kaaskroketten zijn verrukkelijk. Zij danken hun heerlijke smaak aan drie soorten mooie gerijpte kazen, die versgeraspt door de ragout gaan. We bereiden onze kaaskroketten met Comté, belegen Hollandse kaas en Emmentaler, voor wat extra pit.

25% kaas

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 à 70 gram
75 à 80 gram

Kaaskroket budget
Voor een iets kleiner budget ontwikkelden we een kaaskroket bereid met twee soorten gerijpte kazen, die vers geraspt door de ragout gaan.

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
50 gram
65 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en bitterballen zijn vers en komen van Erik Murre Fromagerie. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

Cheddarkroket (vegetarisch)

Naast de gewone kaaskroket vind je in ons assortiment ook een vegetarische cheddarkroket. Door de huisgemaakte ragout gaat vers geraspte cheddar. We gebruiken de echte Engelse cheddar, die krachtig van smaak is. 

Gewicht
50 à 55 gram

Vegetarische cheddarbitterbal

Deze bitterbal is gevuld met een heerlijke ragout waar vers geraspte cheddar doorgaat.

Gewicht
25 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en bitterballen zijn vers en komen van Erik Murre Fromagerie. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

Bouillabaissekroket

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd. Op een zonnig terras in de Provence. Dat is tenminste de herkomst van deze goed gevulde Franse vissoep. Wij maken er een kroket van, die bereid is met een krachtige, dubbel getrokken visbouillon. De bouillon is mooi op smaak, dankzij verschillende groentes, zoals venkel en prei. De viskroket is rijkelijk gevuld met stukken kabeljauwfilet, zalmfilet en grijze garnalen

25% vis

Gewicht:
50 à 55 gram

Bouillabaissebitterbal met 25% vis
25 gram

Scampi knoflook kroket

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s in look. En dat is niet voor niets. Deze scampi knoflook kroket is gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken natuurlijk Black Tiger scampi’s. Verder is de kroket op smaak gebracht met verse knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder. 

Gewicht:
50 à 55 gram

Scampi knoflook bitterbal
25 gram

Mosselkroket

De trots van Zeeland, maar dan niet gekookt en in een pannetje. Van de Zeeuwse mosselen maken wij een mosselkroket. De basis is een mosselbouillon die we op smaak brengen met een scheut witte wijn, ui en prei.

Gewicht:
60 à 65 gram

Thaise mosselbitterbal
Met de Thaise mosselbitterbal waan je je even in een exotisch oord. De bitterbal is bereid op basis van mosselbouillon met Zeeuwse mosselen en verder op smaak gebracht met red curry, kokosmelk en verse koriander.

Gewicht
25 gram

 

 

Spicy chorizo bitterballen

Een vleugje Spanje verpakt in een bitterbal. Zo is deze snack wel te omschrijven. We gebruiken Spaanse chorizo die extra pittig is. Heerlijk in combinatie met de romige ragout. 

Gewicht:
25 gram

Pulled Pork Kroket

Een broodje pulled pork, wie heeft het nog niet geproefd? Wij maken er een kroket van, want dat is nu eenmaal waar we goed in zijn. Het biologische varkensvlees, van Slagerij La Couronne uit Philippine, is gepekeld, daarna gemarineerd en vervolgens zacht gegaard op beukenhout. Dit zorgt voor de rooksmaak. Allemaal volgens ons eigen recept. We gebruiken BBQ-saus van Blues Hog. Helemaal op natuurlijke basis en wat ons betreft de beste die er te krijgen is.

Gewicht:
65 gram

Pulled Pork bitterbal
Pulled pork, in ons geval niet op een broodje, maar in een bitterbal.

Gewicht:
25 gram

Krabkroket

Bereid op basis van strandkrabbenbouillon met vers krabvlees.

Gewicht:
50 à 55 gram

 

Nieuw! Zeeuws spek kroket

Nieuw in ons assortiment is de Zeeuws spek kroket. Het spek wat we gebruiken, is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De salpicon maken we af met een kruidenmix en ketjap.

Gewicht:
65 gram

Nieuw! Zeeuws spek bitterbal
Nieuw in ons assortiment is de Zeeuws spek bitterbal.

Gewicht:
25 gram

Vleeskroket

Er gaat niets boven een echte vleeskroket. Een stevige snack met grote stukken draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. Een mooi stuk rundersukade suddert uren op een laag pitje, tot het de perfecte garing heeft. We plukken het vlees met de hand en maken daar de romige ragout van. 

Gewicht:
75 à 80 gram

Vleesbitterbal

Er gaat niets boven een bitterbal gevuld met draadjesvlees bij de borrel.

Onze vleesbitterbal is te verkrijgen in drie verschillende gewichten:
20 gram
30 gram
35 gram

Voor onze vleeskroketten en -bitterballen gebruiken we uitsluitend 1e kwaliteit rundvlees . Teven zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

 

Aspergekroket met grijze garnalen

De zachte en subtiele smaak van grijze garnalen combineert mooi met witte asperges. Dat is ook precies de reden dat we die twee samenvoegen in deze seizoenskroket. We bereiden de kroket met verse Belgische asperges, grijze garnalen  en verse basilicum.

Gewicht:
50 à 55 gram 

Aspergekroket (Vegetarisch)

Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk witte asperges wil eten, is deze aspergekroket. De vegetarische kroket is bereid met verse witte asperges uit België, basilicum en groene asperges.

Gewicht:
50 à 55 gram

Bospaddenstoelenkroket (Vegetarisch)

Alle mooie en aardse smaken die je aan de herfst doen denken, verwerken we in deze bospaddenstoelenkroket. We trekken een thee van eekhoorntjesbrood. Dit is de basis van de romige ragout gevuld met shii-takes, girolles en portobello’s. We voegen ook nog verse salie en rozemarijn toe.

Gewicht:
50 à 55 gram

Bospaddenstoelenbitterbal (Vegetarisch)
Als je herfst zegt, denken wij aan bospaddenstoelen. Dat is ook precies de reden dat we in het najaar deze bospaddenstoelenbitterbal toevoegen aan ons assortiment.

Gewicht:
25 gram

Wildkroket

We vullen de wildkroket met een smaakvolle mix van hazenbout en everzwijn. We plukken het vlees met de hand en daarna marineren we het in Imperial Russian Stout. Een donker, bijna zwart bier, van Dutch Bargain. Een brouwerij uit het Zeeuwse Vlaamse Groede. De kastanjes geven een zoetje en het spek zorgt voor wat hartigs. Bij elkaar is het goed in balans. De ragout brengen we op smaak met een mooi groenteboeket en veel kruiden.

Gewicht:
50 à 55 gram

Wildbitterbal
De wildbitterbal is gevuld met een smaakvolle mix van hazenbout en everzwijn.

Gewicht:
25 gram

Nieuw! Skreikroket

Een lekkere suggestie voor het komende voorjaar. Een combinatie van Skrei, doperwten, wortel en citroenzeste. Hij is krokant van buut'n en zocht van bin'n zoals het hoort! Fris, zuurtje, verse vis & luchtig. Alles wat je zoekt in de lente, maar dan in een kroket/bitterbal.

Gewicht:
50 à 55 gram

Skrei-bitterbal
25 gram

Custom made

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van kroketten en bitterballen, maar ook nieuwe smaken bedenken, doen we graag.

Je eigen unieke kroket

Ons assortiment is behoorlijk uitgebreid. Toch komt het voor dat nu juist de favoriete smaak van een ondernemer er niet tussenstaat. Is dit bij jou het geval? Of wie weet heb je zelf een te gek idee voor een eigen kroket, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij de verdere ontwikkeling en uitvoering? Als dit het geval is, zit je goed bij De Ambachterie. Wij denken graag met je mee en geven advies waar nodig.

Custom made kroket

Je eigen unieke kroket of bitterbal. Met een vulling naar keuze. Een kroket die bij niemand anders op de menukaart staat. Hoe klinkt dat? Geweldig toch? Alles kan. We ontwikkelen samen met jou je eigen custom made kroket. Of adviseren bij het fine tunen, als je al een concreet idee hebt. De vulling is naar eigen smaak, maar ook de vorm die past bij je kroket en de korrel die we gebruiken voor het paneren. Samen gaan we een traject in van proeven en keuren. Uiteindelijk komt daar de kroket of bitterbal uit, die je wenst.

Voor iedere ondernemer, of je nu een groot of klein budget hebt, zijn er mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem vooral contact met ons op. We denken graag met je mee.